I Am Legend

Film

“I Am Legend” från 2007 är en filmatisering av författaren Richard Mathesons skämmande roman från 1954 med samma namn. Will Smith spelar virologen Robert Neville som befinner sig på Manhattan i ett postapokalyptiskt New York för att försöka hitta ett motgift mot ett smittsamt cancervirus.

Ett forskarteam råkade släppa viruset av misstag och istället för att bota cancer som det var tänkt förvandlades stadens invånare till ljusskygga zombievampyrer. Hela staden evakuerades efter utbrottet men Neville förlorade sin familj och lever nu i en förstärkt hus med ett eget laboratorium där han försöker framställa ett motgift av sitt eget blod. Neville är nämligen av någon anledning immun mot viruset.

Staden har helt tagits över av naturen och det finns vilda lejon och rådjur som rör sig fritt överallt. Den dystopiska världsbilden visar hur framtiden har blivit en djungel på grund av en övertro på biologiska vetenskapliga experiment. Neville har dock två fördelar som kommer att leda till mänsklighetens räddning. Han är nämligen doktor med eget labb och han är immun mot viruset. Dessutom sänder han regelbundet ut radiomeddelanden i hopp om att finna överlevande någonstans och någon hörsammar hans rop i rättan tid.

nullpoint