Rymdthriller med Cargo

Film

Science fiction filmen “Cargo” från 2009 utspelar sig i en skrämmande framtid där miljöproblem tvingat människor ut i rymden då planeten Jorden inte längre är beboelig. Människorna tvingades fly till rymdstationer som befinner sig i omloppsbana runt Jorden. Det stora problemet, förutom katastrofen som tvingat mänskligheten att lämna födelseplaneten, är att dessa stationer är överbefolkade och situationen är allt annat än hållbar.

Lockande reklamfilmer sprider budskapet om paradiset på den nya planeten Rhea dit bara de som har tillräckligt med pengar kan ta sig. Läkaren Laura Portmann vill ta sig dit så fort som möjligt för att återförenas med sin syster och hennes barn. Hon tar därför en flerårig anställning som läkare ombord på lastskeppet Kassandra för att ha råd med resan dit.

Besättningen turas om att arbeta i skift varvat med nedfrysning och under ett av sina skift upptäcker Laura en underlig container i lastrummet. Besättningen upptäcker en ung flicka med en virtual reality kontakt i ryggraden. Doktor Portmann börjar undra vart skeppet egentligen är på väg och vad det verkligen fraktar.

Så småningom visar det sig att planeten Rhea är en virtuell simulering som har skapats för att bibehålla människornas hopp om en bättre framtid. Lasten består av människor som ska kopplas in i simuleringen. När besättningen uppdagar bluffen bestämmer de sig för att sabotera planen och avslöja sanningen. Alla är dock inte med på noterna och det blir en kamp på liv och död. “Cargo” är en schweizisk film med Anna Katharina Schwabroh i huvudrollen som läkaren Laura Portmann.

nullpoint