Utomjordingar i Oblivion

Film

Tom Cruise spelar Jack Harper i filmen “Oblivion” från 2013. Jorden förstördes under ett krig med utomjordingarna “Scavengers” som slutligen besegrades med kärnvapen. Jorden blev obeboelig på grund av all strålning som kärnvapenkriget ställde till med. De människor som lyckades överleva begav sig till en avlägsen koloni på Saturnus måne Titan. Kolonin får sin energi från kraftverk på Jorden som utvinns ur havsvatten.

Jack och Victoria (Andrea Riseborough) arbetar tillsammans på Tower 49 med att försvara kraftverken från de utomjordingar som fortfarande härjar omkring och försöker förstöra.

Jack och Vic lyder under befälhavare Sally som befinner sig på rymdstationen Tet som ligger i omloppsbana runt planeten Jorden. Vic spanar från tornet medan Jack åker på reparationsutryckningar till markytan. Så vitt de båda vet ska de också bege sig till Titan efter sitt två veckor långa uppdrag.

Något står dock inte helt rätt till och Jack plågas av minnesbilder från en tid innan katastrofen som kommer med allt tätare intervall och han börjar ifrågasätta det som sker och hur mycket han egentligen tror sig veta om det pågående uppdraget. Mystiken tätnar innan sanningen så småningom uppdagas och mänsklighetens öde ligger i Jack Harpers händer.

nullpoint